38
Ez isteni!
66
Így nem csináltam vegán cukormentes kalácsot...
84
Mi történik a testben a Covid után?
2
Ilyen egy Bak jegyű anyuka!
83
A blogköltöztetés felér egy önismereti úttal
SweetHome
Duplán tökös biscotti
Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit.
98
66
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
52
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
8
Ez most akkor a Covid volt?
75
Megvan még, mit mondtunk?
94
Csak azért is boldog karácsony, 2020?
12
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
100
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
37
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
10
Kiadós leves után ebéd is lehet
56
Nem maradhat el idén!
Jólétcsokor
Karácsony: étrend, életmód – tervezz a boldog, elégedett év végéért
Hallgass a tippekre!
29
56
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.
22
Meg kell kóstolni!
20
Keressük az ország legszebb adventi dekorációját!
57
A gyerekek okosak és szórakoztatóak.
80
Nem tudom, mit képzel magáról.
Napi kattintós
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció. Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
Áfonya dzsem, lekvár: különleges. Nemcsak azért, mert ki kell nyitnod a pénztárcádat, ha lekvárt szeretnél főzni belőle, hanem azért is, mert sok értékes anyagot tartalmaz. Minden évben készítek lekvárt vagy dzsemet áfonyából kis üvegekben – zselésítő anyag hozzáadása és újabban tartósítószer nélkül, mivel a vadashoz ezt kedveli legjobban a családom. Megosztom Tweet Oldal ajánlása emailben […]
Sziasztok ! Ismét itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen , kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Szerző: Starkné Szabó Eszter Nálunk a legnépszerűbb a lekvárok közül, diós süteményeink kihagyhatatlan alkotórésze, de imádjuk a palacsintába is. Emlékszem, gyermekkoromban én is segítettem nagyanyámnak készíteni, aki még nagy kondérban főzte. Előtte forrázta, lehúzta a héját, ledarálta hozzá a barackot, majd bőségesen cukrozta. Órákig kevergette folyamatosan, mire elkészült a gyönyörű színű, istenien finom, tökéletes állagú […]
Észak-Amerika és Mexikó füves pusztáiról származó préritárnics vagy más neveken lisianthus vagy eustoma szépsége tavasszal sokat vásárlásra csábít. Pár hét után aztán többnyire tönkre megy. Ezért is örültem, amikor Vadady Mária olvasónk elárulta, hogy milyen módszerrel sikerült életben tartania, sőt újbóli virágzásra bírnia a kényes kis kedvencet. “Anyák napjára kaptam 3 virágszárral. Azonnal […]
A romantikus kertekből nem hiányozhat a június közepétől szeptember végéig dúsan virágzó hortenzia. Csodás színei miatt önmagában vagy szigeteket alkotva is nagyon jól mutat. Elárulom a három legfőbb gondozási titkot, aminek betartásával a te hortenziáidnak is csodájára járnak majd. Talaj A hortenzia a humuszos, tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő képességű, savanyú talajban fejlődik […]
Van nálunk néhány olyan étel, aminek az elkészítése az Uram “specialitása”, feladata. No nem kell itt nagy dolgokra gondolni: melegszendvics, bundáskenyér stb. Nos ilyen a lángos is. Már írtam róla, hogy vannak a főzésben korszakai. Ilyen vissza-visszatérő mánia nála a lángostészta készítése és sütése. Ez a hűtős lángos ősrégi recept. Arra kiváló, hogy ha munkából […]
Hallottam már ostoros kalácsnak vagy ostoros rétesnek is hívni az egyik nagy családi kedvenc süteményt. Rétesnek semmiképp nem nevezném, hisz kalács tésztából készül. Egymás közt gyakran csak folyós kakaósnak hívjuk, de azért a csupa csokis fonott kalács talán egy kicsit elegánsabb név. De nem is a neve a lényeg, az íze egyszerűen fenséges! […]
A napimádó rózsameténg vagy ahogy sokan egyszerűen hívják, a vinka igénytelensége és szépsége okán egyre népszerűbb az erkély tulajdonosok körében. Az olvasók elárulták, hogy lesz dúsan virágzó a vinka és fotóikat is megmutatták, hogy minél többen kedvet kapjanak egy kis erkélyszépítéshez. Elizabeth Varga: “Nagyon szeretem, bírja a nagy meleget.Déli fekvésű erkélyen is kibírja a […]
Fanyalgó, kétkedő és kekeckedő emberek mindig is voltak. Ráadásul a sok éves tapasztalatom azt mondatja velem, ez egy darabig még így is lesz… Nagyon elszomorít, amikor azt látom, hogy az emberek nem tudnak mások sikerének örülni, csak az keresik, mibe tudnának belekötni. De mégis, hogy lehet egy csodálatos kertbe belekötni? Úgy tűnik, van […]
A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!